Höga krav ger säker leverans

När Tripnet grundades för mer än 28 år sedan var vi pionjärer inom modemaccess och webbabonnemang. Idag är vi experter på avancerade driftlösningar, kapacitetstjänster, hybridmoln samt data- och informationslagring.

Våra kunder är såväl multinationella industriföretag som handelsföretag, myndigheter och organisationer. Gemensamt för dem alla är att de har högra krav på flexibilitet, säker och kostnadseffektivt driftsystem.

Äkta värderingar och kundrelationer - oss kan du lita på!

Utan alla fantastiska medarbetare är Tripnet ingenting annat än stora datahallar, maskiner och tomma löften. Det är människorna som står för erfarenhet och fiffighet, engagemang och entusiasm, lyhördhet och visioner. Vi styrs av våra värderingar, med vår företagskänsla i fokus. Alla som arbetar på Tripnet är handplockade. Vi är yttersta kompetenta, javisst, det är en självklarhet. Minst lika viktigt är våra personligheter som tillsammans skapar vår företagskänsla. Helt i linje med våra värderingar brinner vi för relationen med andra människor, såväl kunder som leverantörer, samarbetspartners och kollegor. Några av oss är mer modiga och vassa personer av vår tid medan andra kompenserar och balanserar genom att vara mer klokt eftertänksamma, reflektiva och gediget erfarna. Gemensamt för oss alla är att vi har hjärtat på rätt ställe och alltid går att lita på. Vi är bussiga och ärliga medmänniskor som lyssnar, ställer upp, vågar vara personliga och bjuda på oss själva. I vårt varumärke, i vår vardag och i vår kultur ryms bara riktigt bra människor!

Mångfald berikar

Det är människorna här på Tripnet som gör skillnaden! Det är de som dagligen supportar våra kunder och hittar nya, kreativa lösningar som får företaget att fortsätta utvecklas. De är sanna hjältar i allas ögon.

Ulf Persson, VD
ISO 27001 Liggande Sv

Drift, support och försäljning av molntjänster och co-location. Allt enligt Uttalande om Tillämplighet version 2.1 daterad 2023-12-15.

Vad betyder kvalitet?

För oss på Tripnet betyder kvalitet att man skapar förutsägbarhet opch vinner effektivitet. Från våra första kvalitetsdokument i mitten av nittiotalet har vi målmedvetet arbetat med ledningsystem för kvalitet. I början var det ISO 9001 som inspirerade. Senare blev det BS 7799, ITIL, ISO 20000 och sen 2018 har det varit ISO 27001 som styrt vårt arbete.

Numera är hela verksamheten ISO 27001:2022 certifierad.

Hållbarhet in i framtiden

För oss på Tripnet är det självklart att ha ett helhetsperspektiv kring hållbarhet. Vi tar ett stort ansvar för samtliga aspekter, såväl ekonomiska som sociala och ekologiska. Här har vi samlat en del av våra tankar, goda intentioner, miljövänliga innovationer och gröna visioner vi tror på för att uppnå verklig och långsiktig hållbarhet.

logo_globala_malen-1-260x300

Vi värnar om våra resurser

För Tripnet är det grundläggande att bedriva en ansvarsfull verksamhet med en sund och balanserad ekonomi. Detta berör allt från respektfulla affärsrelationer till ekonomiska beslut.

Vi värnar om människan

Det är grundläggande att Tripnet är en arbetsplats där alla trivs och får utrymme att utvecklas. Jämställdhet och lika förutsättningar för alla är hjärtefrågor för oss. Genom att stötta olika organisationer kan vi bidra till en bättre värld.

Vi värnar om vår miljö

Vårt mål är att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi uppmuntrar nya initiativ från medarbetare och bjuder bland annat våra besökare på fri laddning till elbilar på vår parkering.

Vardag på Tripnet

Hör vår systemingenjör Robert Wemmenlöv berätta om sin vardag på Tripnet med prestigelösa nördar, mjukglass, lunchpromenader och förmånen att kunna leka DJ på lunchen på världens bästa jobb!

Om Tripnet AB

Tripnet, som grundades redan 1995, har huvudkontor och datacenter i Göteborg. När vi startade var vi pionjärer inom modemaccess och webbabonnemang. Idag är vi experter på avancerade driftlösningar – i publika moln, Tripnet Cloud och datacenter.

Företaget ägs av de fyra grundarna; vår VD Ulf Persson samt Solutions Director Martin Dohmen tillsammans med Mikael Karlsson och Daniel Ryde, de båda sistnämnda är numera endast verksamma i Tripnets styrelse.

Tripnets årsredovisning, mer än bara siffror

Årsredovisning 2022/23
Vår VD konstatera att ”efter infektion kom Invasion följt av Inflation som orsakar Irritation”. Trots en bitvis orolig omvärld är livet på Tripnet positivt och framåtlutat. Det gångna året har till stor del präglats av fortsatt fokus på säkerhetsfrågor och vår pågående ISO27001-certifiering i kombination med onboarding av såväl nya kunder som nya kollegor.  

Tripnet för säkerhets skull
Vårt ständigt förtydligade erbjudande i frågor som rör IT-säkerhet och informationssäkerhet ligger uppenbart rätt i tiden. Cyberhoten är fler, större och farligare än någonsin. För att kunna värja sig mot farorna som häckar är en väl implementerad IT-säkerhetsstrategi.  

Tripnets beslut att certifiera sig enligt ISO 27001 har inget självändamål. Certifieringen är ett verktyg för att skapa en säker och pålitlig informationsmiljö som organisationen, våra kunder och deras kunder kan hitta trygghet i.  

Affärsutvecklare, rådgivare eller säljare?  

Vår säljkår har ett synnerligen viktigt uppdrag i vårt värv. De går i första led och träffar de företag som kan vara intresserade av vårt erbjudande. I dessa möten görs behovsanalyser och byggs relationer – de två kanske viktigaste komponenterna för ett långsiktigt fortsatt gott samarbete. På sidorna 16-23 lär vi känna Josef, Eva och Emmy lite närmate och hör hur de ser på sin roll i vår värld  

Vi tar Agenda 2030 på allvar
Vårt hållbarhetsarbete har varit på agendan sedan långt innan diskussionen blev allmängiltig. Vi arbetar ständigt med förbättringar inom såväl sociala som ekonomiska och ekologiska hållbarhetsaspekter. Vårt engagemang i Ung Företagsamhet är större än någonsin och under året har vi påbörjat ett aktivt arbete inom ramen för initiativet Klimatlöftet. Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att vara med och bidra!  

Läs årsredovisningen 2022/23 som PDF.

Tidigare årsredovisningar

Vi brinner för att stötta

Vardagen på ett IT-företag karaktäriseras av logik, teknik, ekonomi och processer. För utomstående kan vår värld verka hård och rationell men när du lär känna killarna och tjejerna på Tripnet märker du snabbt att det bara är en del av sanningen. Sedan många år arbetar bolaget aktivt med att stötta olika projekt, som vi tycker är viktiga. Det handlar om att kunna hjälpa till där det verkligen gör skillnad.

Kunderna benämner Tripnets inställning som ”ingenting är omöjligt”

Varje år genomför vi på Tripnet den kundundersökning som hjälper oss att utvecklas – åt det håll som våra kunder önskar. Uppskattningen haglar över Tripnet som får beröm för sin tekniska kompetens, sin stabilitet och sin trovärdighet i leverans. Kunderna säger att Tripnet håller vad de lovar.

Tillgänglighet och närhet samt bra service, hög kompetens och goda referenser anges som främsta anledningen till att våra nuvarande kunder har valt oss på Tripnet. Som vanligt lovordas våra medarbetare som kallas lösningsorienterade, hjälpsamma och tekniskt kompetenta.

 

”Det är ett litet personligt företag med stort engagemang och som överträffar andra i leverans.”
Anders Thell, Omilon
”Stabila, kundfokuserade lyhörda och hjälpsamma med bra säkerhetstänk.”
Fredrik Ilde, Lagerhaus AB

Våra senaste artiklar

Ansvarstagande är ett måste

”Ett företag kan faktiskt inte k...

Engagemang med många syften

Techsektorn larmar om kompetensbrist. Un...

Vill du veta mer om oss?

Alla fantastiska medarbetare hittar du här!