Höga krav ger säker leverans

När Tripnet grundades för mer än 25 år sedan var vi pionjärer inom modemaccess och webbabonnemang. Idag är vi experter på avancerade driftlösningar, kapacitetstjänster, hybridmoln samt data- och informationslagring.

Våra kunder är såväl multinationella industriföretag som handelsföretag, myndigheter och organisationer. Gemensamt för dem alla är att de har högra krav på flexibilitet, säker och kostnadseffektivt driftsystem.

Vi tror på våra värderingar och kundrelationer - oss kan du lita på!

Utan alla fantastiska medarbetare är Tripnet ingenting annat än stora datahallar, maskiner och tomma löften. Det är människorna som står för erfarenhet och fiffighet, engagemang och entusiasm, lyhördhet och visioner. Vi styrs av våra värderingar, med vår företagskänsla i fokus. Alla som arbetar på Tripnet är handplockade. Vi är yttersta kompetenta, javisst, det är en självklarhet. Minst lika viktigt är våra personligheter som tillsammans skapar vår företagskänsla. Helt i linje med våra värderingar brinner vi för relationen med andra människor, såväl kunder som leverantörer, samarbetspartners och kollegor. Några av oss är mer modiga och vassa personer av vår tid medan andra kompenserar och balanserar genom att vara mer klokt eftertänksamma, reflektiva och gediget erfarna. Gemensamt för oss alla är att vi har hjärtat på rätt ställe och alltid går att lita på. Vi är bussiga och ärliga medmänniskor som lyssnar, ställer upp, vågar vara personliga och bjuda på oss själva. I vårt varumärke, i vår vardag och i vår kultur ryms bara riktigt bra människor!

Ulf Persson, VD

Mångfald berikar

Det är människorna här på Tripnet som gör skillnaden! Det är de som dagligen supportar våra kunder och hittar nya, kreativa lösningar som får företaget att fortsätta utvecklas. De är sanna hjältar i allas ögon.

IMG_2007-crop-mindre-1024x540

Hållbarhet in i framtiden

För oss på Tripnet är det självklart att ha ett helhetsperspektiv kring hållbarhet. Vi tar ett stort ansvar för samtliga aspekter, såväl ekonomiska som sociala och ekologiska. Här har vi samlat en del av våra tankar, goda intentioner, miljövänliga innovationer och gröna visioner vi tror på för att uppnå verklig och långsiktig hållbarhet.

Vi värnar om våra resurser

För Tripnet är det grundläggande att bedriva en ansvarsfull verksamhet med en sund och balanserad ekonomi. Detta berör allt från respektfulla affärsrelationer till ekonomiska beslut.

Vi värnar om människan

Det är grundläggande att Tripnet är en arbetsplats där alla trivs och får utrymme att utvecklas. Jämställdhet och lika förutsättningar för alla är hjärtefrågor för oss. Genom att stötta olika organisationer kan vi bidra till en bättre värld.

Vi värnar om vår miljö

Vårt mål är att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi uppmuntrar nya initiativ från medarbetare och bjuder bland annat våra besökare på fri laddning till elbilar på vår parkering.

Vardag på Tripnet

Hör vår systemingenjör Robert Wemmenlöv berätta om sin vardag på Tripnet med prestigelösa nördar, mjukglass, lunchpromenader och förmånen att kunna leka DJ på lunchen på världens bästa jobb!

Om Tripnet AB

Tripnet, som grundades redan 1995, har huvudkontor och datacenter i Göteborg. När vi startade var vi pionjärer inom modemaccess och webbabonnemang. Idag är vi experter på avancerade driftlösningar – i publika moln, Tripnet Cloud och datacenter.

Företaget ägs av de fyra grundarna; vår VD Ulf Persson samt Solutions Director Martin Dohmen tillsammans med Mikael Karlsson och Daniel Ryde, de båda sistnämnda är numera endast verksamma i Tripnets styrelse.

Tripnets årsredovisning, mer än bara siffror

Årsredovisning 2021/22
Livet på Tripnet har under året återgått till det normala – det nya normala. Pandemin i dess otäckaste form är över – tack och lov – men orosmolnen hopar sig fortfarande kring oss. Vi ägnar våra medmänniskor i Ukraina medlidsamma tankar, samtidigt som vi rustar för ett hårdare ekonomiskt klimat än på länge. Inflation, räntelägen vi inte sett maken till på många år i kombination med skenande energipriser och råvarubrist gör att vi alla behöver vara på vår vakt och vara extra försiktiga. Vi har anpassat oss väl efter förutsättningarna och valt att ägna det gångna året åt tjänsteutveckling, snarare än volymtillväxt.

Tema: För säkerhets skull
Cyber security är på allas läppar och de digitala hoten är överhängande och alltid närvarande. Då är det inte så konstigt att vi har hela vårt fokus riktat mot informationssäkerhets- och IT-säkerhetsfrågor, vilket inte minst märks i årsredovisningen sidorna 10-31. Vi blickar dels tillbaka på en incident av viss dignitet, våren 2022, dels beskriver vårt tjänsteerbjudande och delar med oss av vårt ISO27001-certifieringsarbete. Vi vet att våra insiktsfulla råd behövs på detta område och kommer därför fortsätta sprida kunskap och stötta våra kunder i deras säkerhetsaspekter.

Hållbarhetsarbetet får inte sättas på paus!
Med stora, världsomvälvande händelser i omlopp är det lätt att glömma att hålla ögonen på det som är viktigt på riktigt. I VD-ordet uppmanar vår VD Ulf Persson oss att hjälpas åt att inte lämna hållbarheten i glömska. På Tripnet är vi stolta över vårt alltid lika närvarande arbete med mångfald och inkludering och med stöttning av viktiga organisationer, såsom Ung Företagsamhet. Vi kan också konstatera att den gröna satsning vi gjorde när vi köpte en del i ett vindkraftverk för 10 år sedan inte bara gett oss god karma utan även visat sig vara en synnerligen god ekonomisk affär!

Ladda ner årsredovisning 2021/22 som PDF.

Tidigare årsredovisningar

Vi brinner för att stötta

Vardagen på ett IT-företag karaktäriseras av logik, teknik, ekonomi och processer. För utomstående kan vår värld verka hård och rationell men när du lär känna killarna och tjejerna på Tripnet märker du snabbt att det bara är en del av sanningen. Sedan många år arbetar bolaget aktivt med att stötta olika projekt, som vi tycker är viktiga. Det handlar om att kunna hjälpa till där det verkligen gör skillnad.

BadgeBadge_Stöttar

Kunderna benämner Tripnets inställning som ”ingenting är omöjligt”

Varje år genomför vi på Tripnet den kundundersökning som hjälper oss att utvecklas – på det håll som våra kunder önskar. Uppskattningen haglar över Tripnet som får beröm för sin tekniska kompetens, sin stabilitet och sin trovärdighet i leverans. Kunderna säger att Tripnet håller vad de lovar.

Tillgänglighet och närhet samt bra service, hög kompetens och goda referenser anges som främsta anledningen till att våra nuvarande kunder har valt oss på Tripnet. Som vanligt lovordas våra medarbetare som kallas lösningsorienterade, hjälpsamma och tekniskt kompetenta.

 

”Det är ett litet personligt företag med stort engagemang och som överträffar andra i leverans.”
Anders Thell, Omilon
”Stabila, kundfokuserade lyhörda och hjälpsamma med bra säkerhetstänk.”
Fredrik Ilde, Lagerhaus AB

Våra senaste artiklar

Engagemang med många syften

Techsektorn larmar om kompetensbrist. Un...

En natt på Tripnet

Varför pratar vi inte mer öppet om inf...

Vill du veta mer om oss?

Alla fantastiska medarbetare hittar du här!