Stöd Majblomman!

24 april, 2015

Våga se världen med andra ögonMajblomma 2015

Vi vill gärna tro att alla har det rimligt bra i Sverige. Det är inte alltid lätt att se vilka barn som har det svårt, eller hur deras vardag ser ut. Dessa barn är nämligen experter på att göra allt för att det inte skall märkas. Och de skyddar sina föräldrar. Det finns en ökande barnfattigdom i Sverige där barn stannar hemma från skolutflykter för att de inte kan betala inträde till ett museum, eller slutar träna fotboll för att de inte kan få ett par nya skor när de gamla blivit för små.

Så vill vi inte att det skall vara. Därför är det viktigt att vi alla reagerar och agerar. Vi på Tripnet har stöttat Majblommans otroligt viktiga arbete i många år nu. Det kommer vi att fortsätta med, all hjälp i detta arbete behövs. Nu hoppas vi att du också vill vara med och bidra.

Vi har utmanat några vänner att göra skillnad

Denna vecka har vi utmanat några av våra kunder och partners att också vara med och göra skillnad för barn. Vi har skickat dem en karta av årets majblommor som vi uppmanat dem att sälja för att sedan sätta in pengarna på Tripnets jubileumsfond, plusgiro: 73 48 01-4. När detta är gjort kommer det att rapporteras på vår Facebook-sida. Att uppmärksamma frågan skapar engagemang och är tankeväckande. Pengarna kommer att göra skillnad för många tacksamma barn.

bf_sticker_2015_hr

Majblomman och Blommande företag

Majblomman är en fristående, ideell barnhjälpsorganisation i Sverige som arbetar för att göra utsatta barns vardag lite bättre. Majblomman utgörs av cirka 650 lokalföreningar runtom i landet som ger individuellt anpassat stöd till barn i sitt närområde. Det kan handla om nya glasögon, en vinterjacka eller nya fotbollsskor i rätt storlek. Eller bidrag till ett födelsedagskalas. Sådant som de flesta av oss tar för givet men som alla familjer i Sverige faktiskt inte har råd med! Majblomman ger också forskningsstöd och stipendier samt andra ktiviteter för barn.

Företag kan välja att vara Blommande företag och stödja Majblomman. För oss på Tripnet handlar det främst om att hjälpa till att sprida kunskap om barnfattigdom och minska kostnader genom att bidra med kompetens och teknik. Läs mer om Majblomman på www.majblomman.se

 

Tack för att du också bryr dig!
Vännerna på Tripnet