Jambo!

21 december, 2012
Vardagen på ett IT-företag karaktäriseras av logik, teknik, ekonomi och processer. För utomstående kan vår värld verka hård och rationell, men när du lär känna killarna och tjejerna på Tripnet märker du snabbt att det bara är en del av sanningen. Här finns stor omtanke och värme, inte minst för världens barn.


Sedan många år arbetar bolaget aktivt med att stötta olika projekt. Tripnet är engagerade i såväl Majblomman och Barnsjukhuset som i olika idrottsföreningar, men framför allt brinner man för det arbete som görs av Mama Zebra Memorial Fund i Kenya.

Mama Zebra Fund, som drivs ideellt av Sven Zetterlund och Linda Rasmussen, gör en fantastisk insats för att ge att ge barnen i Masai Mara, Kenya ett bättre liv genom utbildnings- och hälsoprojekt. Föräldrarna är ofta fattiga och saknar möjlighet att bekosta skrivmaterial och skoluniformer till alla sina barn. Här får barn, som annars inte skulle kunna gå i skolan, en chans att utbilda sig under minst åtta år. Fonden finansierar allt från klassrum, sovsalar och extra lärare till skrivmaterial och hälsovård.

Är man stor och stark måste man vara snäll

Tripnet har haft glädjen att stötta skolan i flera olika projekt.

– Tripnet är en betydelsefull partner för Mama Zebra, säger Sven Zetterlund. Tack vare Tripnet har barnen på skolan bland annat fått en storbilds-TV. På denna visas allt ifrån statliga informationsfilmer om exempelvis AIDS och HIV till BBCs naturdokumentärer som ger barnen – och lärarna – nya upplevelser och en större förståelse för världen utanför den egna byn.

– Fonden har bekostat en brunn som ger friskt vatten till hela skolan, fortsätter Sven. Tack vara Tripnets bidrag kunde vi även ordna en vattenledning ner till den närbelägna läkarmottagningen, så att den fantastiske massajkrigaren Doctor Jackson också fick tillgång till hälsosamt, rent vatten.

En glimt av Afrika på Åvägen

Den som besökt Tripnets kontor på Åvägen i Göteborg har garanterat lagt märke till de underbara foton som pryder väggarna. Här har den senaste tekniken fått sällskap av lejon, savanner och majestätiska massajer.

– När jag åkte på safari första gången fascinerades jag som naturfotograf givetvis av djuren och naturen, berättar Ulf Persson, Tripnets VD, men det var mötet med massajerna som påverkade mig starkast och förändrade min syn på världen. Genom Sven har jag besökt skolan och lärt känna några av massajerna. Vi har haft besök på kontoret av massajkrigaren Amos och har varit hemma hela gänget hos Sven tillsammans med några av massajerna.

– För några år sedan besökte jag Talek Primary School med Ulf och hans fru Helena, berättar Sven. Det var ett gripande möte och det märktes att hans engagemang för fonden och barnen här är innerligt.

Möte med världen

Nu hoppas Tripnet kunna ge skolan tillgång till Internet. På skolan finns ett nybyggt bibliotek med ett antal datorer. Vår dröm är att öppna upp världen ytterligare för dessa barn och ge dem samma förutsättningar som alla andra att kunna kommunicera gränslöst och ta del av den globala kunskap som ryms på nätet. Vi är övertygade om att ökad kunskap leder till en bättre värld med större förståelse, tolerans och empati.

Är du intresserad av att veta mer om Mama Zebra Memorial Fund och vårt arbete där? Kontakta mig eller läs mer på mamazebra.com.

Ulf Persson

zebra

Mama Zebra memorial fundMama Zebra Memorial Fund startades år 2002 för att hedra minnet av barnboksförfattarinnan Ingegerd Zetterlund som dödades av en elefant i Kenya. Det är idag en fond som också vill hedra minnet av Poul Rasmussen som nästan samtidigt kördes ihjäl av en långtradare i Tanzania. Sven och Linda som var gifta med Ingegerd respektive Poul arbetar nu vidare tillsammans för att uppfylla fondens målsättning att ge fler barn i massajland möjlighet att gå i skolan och få en bra utbildning.

Hör gärna av dig!

Telefonnummer, e-postadresser och kartor.

Våra senaste artiklar

Ansvarstagande är ett måste

”Ett företag kan faktiskt inte känna ansva...

Engagemang med många syften

Techsektorn larmar om kompetensbrist. Ungdomsarbet...