Välkommen på Kunskapsfrukost

Tripnets Kunskapsfrukostar är en serie seminarier som fyra gånger per år tar upp aktuella ämnen inom IT. Vi bjuder på inspiration, kunskap, insiktsfulla råd och frukost. Vi vänder oss till dig som på något sätt arbetar med, eller berörs av, strategiska IT-frågor. Missa inte detta!

Fokus på säkerhet om omvärldsförändringar hela 2023.

9 mars – Nya säkerhetslandskapet
Säkerhetslandskapet har förändrats och gamla sanningar gäller inte längre. Martin och Ulf kommer vilja berätta om vad vi på Tripnet ser, både kring det som redan har hänt och framåt i närtid. Idag krävs det nya kunskaper och verktyg för att hålla sig i framkant, hur påverkar det våra sätt att jobba med cyber- och IT-säkerhet? Informationssäkerhet är alltid det övergripande, men denna gång tänkte vi fokusera lite mer på teknisk säkerhet.
Läs en sammanfattning av Kunskapsfrukosten på vår blogg!

1 juni – Identifiera sårbarheter och testa dina system

Vi vill att våra kunder ska ha den bästa IT-miljön. Våra Kunskapsfrukostar är ett sätt att bjuda in och dela med oss av vår kunskap och vad vi ser. Just kunskap och att dela kunskap är en avgörande del i informations-, cyber- och IT-säkerhetsarbetet. Att identifiera sårbarheter och testa dina system gör att du skaffar dig kunskap, att du vet och slipper gissa. Därför är det ämnet på nästa kunskapsfrukost 1 juni. Vår systemingenjör Robert Wemmenlöv har bjudit in Jakob Schlyter från Kirej, samt Benjamin, Albin och Johanna från Assured för att berätta om hur man gör för att slippa gissa om systemen är säkra.
Läs en sammanfattning av Kunskapsfrukosten på vår blogg!

5 oktober – Är DDoS fortfarande ett problem?

Martin Dohmen, Solutions Director på Tripnet, berättar om hur vi kan hjälpa dig med skydd mot DDoS. Vi har verktygen på plats och kan lätt hitta vilka tjänster som passar just dina behov. Han vill säkerställa din tillgänglighet och säkerhet. Martin, som är ansvarig för Tripnets DDoS-tjänster, har byggt en lösning som stoppat attacker av varierande storlek, både traditionella och statsfinansierade. Tripnets verktygslåda kan i många fall helt stoppa påverkan från en pågående DDoS-attack samtidigt som våra kunders system fungerar som vanligt. Genom att ha rätt motåtgärder på plats behöver du och dina kollegor inte oroa er.
Sammanfattning kommer.

23 november – State of the Nation 2024
Omvärldspaning med Hans Werner från Radar. Hans hjälper oss att förstå för de trender som kommer att påverka oss på kort och på lång sikt. Kloka insikter i en osäker och alltmer svårbudgeterade framtid  kan hjälpa oss förstå hur vi bör agera, för att kunna anpassa och använda IT- och teknik på rätt sätt. Att hantera risker och möjligheter, kommer definiera vem som blir vinnare eller förlorare.
Sammanfattning kommer.

Alltid på Kunskapsfrukost

Tid: På plats inklusive frukost kl 07:30 – 09:45
Live-streamat webbinar kl 08:30 – 09:45
Plats: Bergakungen, Skånegatan 16, Göteborg
Livestream: Meddelas efter anmälan

 

Några tidigare Kunskapsfrukostar

Containerteknik – snart en del av varje utvecklares vardag

Den lite nördiga definitionen av en con...

Trendspaning – State of the Nation 2021

Det har varit ett annorlunda, lite tufft...

Förändring skapas av IT och människan

Årets tredje kunskapsfrukost har gått ...

Föredrar du att ses över en lunch istället?

Vi kan ge insiktsfulla råd även efter frukost, hör av dig!