Molnlösningar anpassade efter Stendahls kunder!

Allt fler inser vikten av att ha en genomtänkt molnstrategi. I reklambyrån Stendahls uppdrag ligger att hjälpa sina kunder att välja: Global molnleverantör eller lokal aktör? För leveransen av båda dessa alternativ står Tripnet.

Utmaningen: Finna rätt lösning för tredje part

Stendahls behöver kunna vara flexibla och hantera alla typer av hostinglösningar, beroende på vilken kund och vilka applikationer de jobbar med. Ibland är det publika moln som är den optimala lösningen, ibland Tripnets eget Tripnet Cloud.

Oskar Risberg jobbar som TechOps Engineer och har en rådgivande roll åt Stendahls kunder, bland annat när det kommer till beslut om just molntjänster. – Det gäller att hitta rätt lösning för kunden och med hjälp av Tripnet kan vi erbjuda en bredd av IT-tjänster.

– För vissa kunder passar det publika molnet bäst, som Microsoft Azure eller Amazon AWS, men de kan ändå få all den fina support som Tripnet erbjuder. När det kommer till Tripnets egen molnlösning, passar den utmärkt för till exempel stora svenska kunder, som gärna vill ha en lokal kontakt och hög servicegrad. Det är en avvägning beroende på kundens infrastruktur och eventuella legala krav.

Lösningen: Tripnets moln och publika tjänster

– I och med Tripnet som samarbetspartner kan vi fokusera på vår kärnverksamhet, vilket är att vidareutveckla våra kunders plattformar, applikationer och varumärken. Stendahls nyttjar Tripnets SLA-lösning (Service Level Agreement) som garanterar tillgänglighet i systemen och direkt felavhjälpning vid incidenter.

– Vi själva och våra kunder får en enorm avlastning när det gäller säkerhet och service även på kvällar och helger, då vi har ett avtal som innefattar detta.

Resultatet: Bra extern leverans och sjukt bra service

Valfrihet är A och O för Stendahls när det kommer till IT-strategi. I och med det snart 20-åriga samarbetet med Tripnet har man vunnit en helhetslösning som fungerar för såväl kunder som den egna verksamhetens datalagring och backup-behov.
Oskar vill gärna slå ett slag för Tripnet som IT-leverantör till företag som står inför ett beslut om extern leverantör.

– Den största vinsten med Tripnet får kanske de som inte är så intresserade av hosting själva, utan bara vill ha sjukt bra service och bra extern leverans. Där är Tripnet helt outstanding. Jag rekommenderar Tripnet till alla jag stöter på och som behöver någon typ av hostingkontakt, berättar Oskar Risberg.


Stendahls logga png

Stendahls driver transformation av varumärken och företag genom kreativitet, teknik och strategi. Företaget grundades 1958 i Göteborg finns numera även i Stockholm. Företaget har omkring 140 anställda och i portföljen finns stora företag såsom Volvo, Husqvarna och Beckers.

Kontaktperson

Emmy Ljungvall, mobilnummer 0733 - 58 25 19

Våra senaste artiklar

Entreprenörskap på Emax 2024 – En Inspirerande Upplevelse

– I år hade jag förmånen att delta i arbe...

Rundabordssamtal om Informationssäkerhet och ISO 27000

– Under de senaste veckorna har vi haft för...