Insiktsfulla råd under mer än ett kvarts sekel

14 januari, 2021

Aldrig har väl klyschan ”Nytt år – Nya möjligheter” känts mer passande. Efter ett omtumlande 2020 passar jag på att se tillbaka och inser att jag trots allt är oerhört priviligierad som under mer än ett kvarts sekel har fått arbeta med det roligaste jag kan tänka mig och dessutom med fantastiska människor. Jag driver fortfarande Tripnet tillsammans med några av mina närmaste vänner, jag har medarbetare som dagligen levererar kundnytta på ett enastående sätt, till kunder som uppskattar oss. Jag har för egen personlig del aldrig lärt så mycket nytt av och med så många människor som jag gjort under 2020. Den kanske viktigaste reflektionen är hur uppenbart viktigt det är att agera och bli Prövande, Lärande och Levande – på riktigt.

2020 började riktigt bra. Tripnet fyllde 25 år och vi hade en plan. Vi producerade till och med en ny låt just för jubiléet: ”Så vill Tripnet fira det med dig”. Vi hann fira internt men strax därefter var pandemin ett faktum och chansen att fira med just dig försvann – eller fick i alla fall skjutas på framtiden. Läs gärna mer om vårt 25-årsjubileum på The Tripnet Story: Tripnet 25-år.

326A7284-lighter 1024

För oss på Tripnet är det allra viktigaste att alla mår bra och att driften av våra kunders affärs- och samhällskritiska system är säker. Vi vill hjälpa alla att få en så bra vardag som möjligt. När pandemin bröt ut hade vi precis lämnat traditionell epost och filserverhantering till förmån för Microsoft Teams, vilket underlättade när vi över en natt flyttade hem våra kontor. ”Vilken tur ni hade”, säger många. Inte enbart tur, säger jag, som målmedvetet drev vårt Teamsprojekt under hela 2019.  Läs gärna mer om vår omställningsresa på The Tripnet Story: Från kontor på Gårda till kontor hemma, över en natt och Hemma hos Tripnets medarbetare.

Äntligen 2021!

2021 kommer att bli ett fantastiskt år, på många sätt. Vaccinationerna mot Covid-19 är igång och skänker välkommet hopp samtidigt som Europa kommer göra en grön återstart av ekonomin så vi äntligen kanske får fokus på klimatutmaningarna. Under pandemin har vi på Tripnet fått två nya medarbetare, vilket gör att vi känner att vi står väl rustade inför 2021. Enligt trendspanande Hans Werner på Radar kommer det dessutom glädjande nog för många av oss fortsätta vara högkonjunktur inom IT-branschen inom överskådlig framtid. Läs hela Trendspaningen State of the Nation 2021, med Hans Werner och mig.

Ulf Persson, VD

Jag och mina kollegor på Tripnet känner oss trygga i vår förmåga att hjälpa våra kunder att utvecklas och berättar mer än gärna mer om hur vi nu har gett oss i kast med moderna metoder på traditionell IT. Molnlösningar är ju en naturlig del av vårt erbjudande och i en förlängning av detta upplever vi ett stort intresse för containers och den spännande teknik som dessa kräver. Vill du veta mer om detta är du välkommen på nästa kunskapsfrukost; anmäl dig här.

Vi har mycket att glädja oss åt men är samtidigt medvetna om att vi har en tuff tid framför oss. Eftersom vi har minimerat våra fysiska möten uppskattar vi extra mycket sociala kontakter via Teams. Hör gärna av dig till oss!

Varma hälsningar,
Ulf Persson

Har denna artikel gett dig mersmak?

Nyfiken på att veta mer om oss och vad vi gör för våra kunder?