Tripnet och IFK Göteborg

7 juli, 2016

För oss på Tripnet har engagemang alltid varit en framgångsfaktor; engagemang för våra kunder och i det vi levererar. Ända sedan Tripnet startade för 21 år sedan har det också varit viktigt för oss att bry oss om saker utanför våra väggar. Till exempel stödjer vi olika projekt som Majblomman, Mama Zebra Memorial Fund och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Vi är också partner till Universeum och delaktiga i deras arbete med att inspirera barn och ungdomar att bli intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik. Det har vi skrivit om tidigare, bland annat här och här. (länk)

Ett engagemang vi inte har berättat så mycket om tidigare är vårt partnerskap med IFK Göteborg. Eftersom Tripnet är ett Göteborgsföretag med många kunder i västra Sverige känns det helt naturligt för oss att få synas tillsammans med stadens största fotbollsförening, som dessutom är ett av Sveriges starkaste varumärken. För IFK Göteborg innebär samarbetet att deras hemsida ligger i tryggt förvar hos oss. Vi ser till att alla fans nära som helst på dygnet, alla dagar i veckan, har tillgång till den senaste informationen om sin klubb. Vi ser också till att kommunikationen mellan Kamratgården, Prioritet Serneke Arena och Tripnets datacenter går snabbt och säkert via fiberförbindelser.

För Tripnets del finns det ett stort värde att synas tillsammans med IFK Göteborg i olika sammanhang. Dels ökar vi kännedomen om vårt varumärke på ett ett bra sätt. Dessutom får vi tillgång till IFK Göteborgs stora partnernätverk, med intressanta företag som vi får möjlighet att träffa. För givetvis vill vi göra affärer och hjälpa fler företag att få en säker och tillgänglig it-drift!

En ytterligare fördel med samarbetet är att vi får möjlighet att ordna kundaktiviteter tillsammans med IFK Göteborg. Vi har biljetter till alla hemmamatcher och bjuder gärna dig som är kund hos oss på fotboll. En gång per år anordnar vi även ett större kundevent i samband med match. Förra året gick vi på matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby efter en trevlig middag med quiz på Bishops Arms.

IFK-Roger

Det som är mest avgörande för vårt val att stötta IFK Göteborg är dock det samhällsengagemang som genomsyrar föreningen. ”IFK Göteborg i samhället” är en satsning som vi verkligen ställer oss bakom. Genom olika aktiviteter vill klubben bryta barriärer och målet är att alla invånare i alla delar av Göteborg ska känna delaktighet och trygghet. Ett exempel är projektet ”Aktiv Göteborg” i Biskopsgården. Varje vecka samlar man ungdomar och unga vuxna som är utan arbete. Med fotbollen som mötesplattform lär man känna individerna, deras behov och ambitioner.

Vi på Tripnet delar verkligen IFK Göteborgs värderingar och ställer oss självklart bakom satsningen. Är man ett starkt varumärke med många supportrar följer ett stort ansvar. Precis som IFK tror vi på samarbete och att vi tillsammans kan göra skillnad. Heja Blåvitt!

Jonas Olofsson, Kundansvarig och ängel.