Tripnet på GöteborgsVarvet 2013 -­ en årlig succé

24 maj, 2013

Göteborgsvarvet 2013
Vilken vecka! Tillsammans med kunder, leverantörer och parters har vi tältat, grillat, minglat och inte minst kämpat för att ta oss i mål. Som stolt sponsor och driftspartner till Göterborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund fanns Tripnet på plats under veckan.

IMG_99691-beskuren

GöteborgsVarvet -­ ett event för alla

GöteborgsVarvet är världens största halvmaraton med 60 000 deltagare. Förutom en fantastisk möjlighet att bidra till Göteborgs friidrotts-­ och ungdomsverksamhet är GöteborgsVarvet en viktig del i Tripnets friskvårdskoncept och ett utmärkt tillfälle att ha kul tillsammans med kunder, leverantörer och partners.

Folkfesten pågår under en vecka och är viktig för hela Göteborgsregionen – och inte minst ett viktigt mål för träning och friskvård på Tripnet.Självklart vill vi vara med och sätta Göteborg på kartan”, säger Ulf Persson, VD på Tripnet.

Redo för en rolig utmaning och stärkt organisationskultur -­ Varvstafetten

Redan på onsdagen spände vi upp tältet i företagsbyn, drog igång grillen och gjorde oss redo för veckans första utmaning, Varvstafetten. Stafetten gick ut på att varje deltagare i lag om fem sprang fyra kilometer var. Tiden togs på hela laget istället för den individuella löparen -­ en rolig utmaning där vi fick ge prov på samarbetsförmåga och kämpa för en gemensam sak. Med en placering på 129 av 370 kan vi numer konstatera att även IT-­nördar har kondition, muskelmassa och en hel del jädrar anamma!

Att vår kund och partner HiQ slog oss med hästlängder är en annan femma. Något som bidragit till funderingar på att hyra in Trollhättans IF nästa år…

StavGöteborgsVarvet -­ alla ska med

På torsdagen var det dags för Stav GöteborgsVarvet, Tripnets fjärde år i rad. Tillsammans med partners och leverantörer gick vi genom Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården. Det var en fantastiskt trevlig promenad med band som spelade, cheerleaders som hejade och natursköna omgivningar. En del tog det ganska lugnt, medan andra stegade raskt på.

StavGöteborgsVarvet är egentligen ingen tävling, man tar inte tid. Alla går i sin egen takt, med eller utan stavar och man bestämmer själv om man vill promenera sju eller tio kilometer. Det innebär att alla har möjlighet att delta på egna villkor och att alla är vinnare, men själv är det lätt att jag får horn.”, säger Ulf. “Stavgång har ju en liten töntstämpel. Men med en tio viktkilos väst, två kilos hantlar på vardera handled och till sist stavar, är det är mycket tuffare än vad många tror! Det är väldigt bra allsidig träning, både för över-­ och underkropp”.

Efteråt samlades alla i företagsbyn och grillade korv, pustade ut och minglade, ett bra avslut på en härlig men mödosam aktivitet.

GöteborgsVarvet -­ en riktig folkfest

Veckan avslutades med dunder och brak på lördagen då tjugo Tripnet-­deltagare sprang GöteborgsVarvet. Tillsammans med kunder, leverantörer och partners hejades vi fram av 200 000 åskådare längs med Avenyn. Lördagen bjöd på strålande sol och ett par regnskurar som gjorde susen i värmen.

Innan och efter loppet samlades alla i Tripnets tält i företagsbyn för att ladda upp, lämna av grejer, varva ner, släcka törsten och inte minst få behandlingar och massage av Helenas Händer, något som uppskattades av samtliga deltagare. “Vi bjöd in via epost och Facebook, så också de som hade ett eget startnummer kunde komma till Tripnets tält och förbereda sig inför loppet. Alla var välkomna”, berättar Ulf.

IMG_0133IMG_0152-1

För tredje året i rad bjöd Tripnet tillsammans med Frölunda Indians in VIP-­gäster till Frölunda Campus. Dit kunde man komma för att byta om, lämna grejer, duscha och även där få massage efter loppet.

Hur det hela började -­ från fjällvandring till GöteborgsVarvet som årlig tradition

När Tripnet startade 1995 såg vardagen på kontoret annorlunda ut än vad den gör idag. Fikabröden flödade och träningen lyste med sin frånvaro. Men 2010 hände något som verkligen satte fart på motivationen. “Jag hade själv börjat träna 3 år tidigare efter att ha provat ett stillasittande liv i 37 år. Efter som jag såg att jag mådde bättre och orkade mer så kände jag att det kanske var vägen att gå för fler. När jag sedan träffade Bosse Edsberger, tävlingsledaren på Göteborgsvarvet, och sa något dumt. Helt plötsligt hade jag anmält mig själv och några kollegor till StavGöteborgsVarvet. För att dra det lite längre  bestämde vi oss för att fjällvandra tillsammans”, berättar Ulf. “För att klara utmaningen var  vi ju tvungna att börja träna allihopa. Vår företagsläkare Maurice Westerlund från Medikus rekommenderade oss att börja med stavgång och det hade ju fungerat för mig. Vi fick stöd både under både träningen och på vandringen av Anneli Hallberg, personlig tränare på Medikus. Senare blev StavGöteborgsVarvet en årlig tradition”.

Tripnet bytte fikabrödet mot fruktkorg och började satsa på friskvård

I dag har fikabrödet bytts ut mot en fruktkorg, personalen går på regelbundna hälsokontroller hos doktor Maurice och GöteborgsVarvet har blivit en självklar del i Tripnets friskvårdskoncept. “GöteborgsVarvet ger oss anledning att träna under året och sträva mot uppsatta mål. Vi har under perioder haft gemensamma löparkvällar i Skatås. Det är ju mycket roligare att träna tillsammans”, säger Ulf, som ser framemot nästa års varvsvecka.

Tusen tack alla som var med och bidrog till en härlig vecka!

Viktor Eklund, Teknisk administratör

För mer information om veckan som varit, besök oss på Facebook! Vill ni veta vad vi på Tripnet gör när vi inte tränar inför GöteborgsVarvet? Titta här på vår hemsida!