Lättja – drift eller dödssynd? Rapport från Världens Farligaste Möte

31 maj, 2017
Det är slutet av maj och ännu en gång har vi deltagit i årets roligaste e-handelsevent: Världens Farligaste Möte på Liseberg. En heldag och -natt som samlar de skarpaste hjärnorna inom digital handel och några av Sveriges vassaste inspiratörer. Allt inramat av elgitarrer, motorcyklar, svett, skratt, kall öl, värmande solsken, rökmaskiner, badtunnor, heavy metal och efterfest i Saint Tropez-style.

Årets tema var ”Seven deadly sins” och eftersom vi gillar att gå in 100 % för allt vi gör, valde vi att fokusera på den mest behagliga av dödssynderna, nämligen ”lättja”. En dygd för vissa, medan andra ser det som en last. Oavsett vilken av kategorierna man tillhör, så finns det en poäng med att belysa lättja ur ett driftsperspektiv. Nämligen att med Tripnet som partner, kan man lugnt luta sig tillbaka i hängmattan och lita på att allting bara fungerar.

Eller nja … faktum är att många är lite för lata och inte tar säkerhet på så stort allvar som krävs. Det menade Tripnets försäljningschef Robert Rinde, som var en av årets talare.
”Idag kan man köpa en DDoS-attack på nätet med sitt kreditkort – helt öppet, vilket gör att vem som helst enkelt kan skada ett företag. ” berättade han och uppmanade publiken att rannsaka sig själva när det gäller säkerhetsrutiner.

Inför eventet hade vi gått igenom deltagarlistan och gjort ett litet test för att se hur det stod till med säkerheten.
”Bara 20 % av er har ett skydd som är tillräckligt” menade Robert Rinde. En skrämmande siffra med tanke på målgruppen i lokalen. De flesta i publiken är på ett eller annat sätt verksamma inom e-handel. Vem skulle vilja att ens butik går ner mitt under en försäljningstopp, som t.ex. Black Friday eller under julhandeln?


En annan aktuell utmaning vi står inför är GDPR – den nya EU-förordningen som träder i kraft nästa år och som kommer att ställa nya krav på alla företag.
”Det är mycket att hålla koll på och nästintill omöjligt att vara uppdaterad på alla områden. Därför rekommenderar vi starkt att ta hjälp av expertis utifrån.” menade Robert.

Världens Farligaste Möte är ett årligt event som anordnas av Star Republic. Vi på Tripnet är med för andra året i rad och förutom att vi var med som föreläsare hade vi en monter på plats och fick chansen att träffa många nya bekantskaper. Dessutom fick vi ta del av massor av andra föreläsningar med intressanta talare från bland andra Google, CGI, Klarna och Paypal, samt inte minst inspirerande key note speakers som Per Holknekt, Laila Bagge och Mikkey Dee.

Dagen rundades av med mingel, bubbel och en åktur i Helix. Ett åk i nya attraktionen Loke hann vi också med innan det blev dags för middag och party i hamnområdet med DJ Peter Siepen och spelning med Dead by April. Trots att energin sprakade på dansgolvet, lockade våra utplacerade hängmattor besökarna till att hänge sig åt mer lättjefulla aktiviteter ända till fram på småtimmarna. Ett lyckat drag helt enkelt!

Var du på plats och men glömde boka in ett möte med oss? Hör av dig, så kan du också bli lycklig lättjefull ägare till en hängmatta!