God Jul och Gott nytt år!

22 december, 2014

IMG_0996_1024

Efter ett spännande och utvecklande år laddar vi nu inför julledighet med tindrande ljus, glögg och julklappar. Vi på Tripnet har som jultradition att bidra till Mama Zebra Memorial Fond och stödja fondens arbete för att ge Massajbarnen i Masai Mara, Kenya, tillgång till utbildning. I år tror jag att vi känner oss lite närmare Afrika efter att vi i våras fick träffa våra vänner på Universeum, se Uffes bloggartikel.

Säkerhet i fokus

Tittar vi utanför våra egna väggar har IT-året präglats av att flera stora säkerhetsbrister uppmärksammats brett. Jag tänker på Heartbleed, krypteringsbuggen i OpenSSL som påverkade stora delar av Internet, Shellshock – också känd som Bashdoor samt Poodle. På Tripnet har vi kunnat reagera snabbt och har med hjälp av förebyggande åtgärder förhindrat att kunder drabbas av säkerhetsproblem. Under våren fortsätter vi fokusera på säkerhet, bland annat genom frukostmöten. Första frukosten är 18 februari då vi tar upp kryptering, SSL och relaterade sårbarheter. Läs gärna Jonas initierade bloggartikel om SSL. Vi fortsätter med en frukost 8 april, kring hur man hanterar överbelastningsattacker.

20-års jubileum

Tripnet fortsätter att växa och frodas och kan nu konstatera att vi har blivit hela 19,5 år gamla. Vi ser långsiktigt på allt vi gör, under det kommande 20 åren har vi mycket spännande att se fram emot. Vi kommer framför allt att se snabb utveckling inom områdena moln och säkerhetstjänster.

God Jul och Gott nytt år!
TRIPNET AB

Ulf Persson