Entreprenörskap på Emax 2024 – En Inspirerande Upplevelse

28 juni, 2024

– I år hade jag förmånen att delta i arbetet på Emax 2024, berättar Ulf Persson, VD på Tripnet, och fortsätter.

– Emax är ett av Sveriges främsta evenemang för unga entreprenörer. Att få vara en del av detta var både en ära och en inspirerande upplevelse. På galamiddagen med 100 av landets mest lovande unga entreprenörer var det mängder av givande och kärleksfulla samtal. Jag träffade många unga tjejer och killar som jag  lärt känna genom Ung Företagsamhet. Bland annan fyra generationer av Årets unga ledare som alla har koppling till Göteborg, samt Ebba och Tilda som alltid ger mig energi och inspiration! Atmosfären var elektrisk och fylld av entusiasm och ambition.

Kreativitet och entreprenörskap för hållbarhet

Emaxchallenge2024, måndagsjuryn

– Att sitta med i juryn under Emax Challenge var särskilt häftigt eftersom jag fick vara med i den kreativa processen. Det har jag aldrig upplevt tidigare. Jag fick ta del av de deltagarnas kreativa idéer och lösningar kopplade till olika klimatmål och förväntades komma med feedback under tiden som idéerna kläcktes och provtrycktes. Passionen och engagemanget för att skapa hållbara affärsmodeller var verkligen inspirerande. Det var tydligt att Emax inte bara är ett evenemang utan en verklig katalysator för att forma framtidens entreprenörer och ledare.

– En av höjdpunkterna för mig var föreläsningen av Nebe Almayahi, som talade om vikten av inkludering i företagande. Hennes bolag gör hudfärgade plåster, i fem olika hudfärger. I grunder lika genialiskt som enkelt, det borde varit en självklarhet. Nebes insikter kring hur man kan påverka samhället positivt genom inkluderande produkter och affärsmodeller var särskilt inspirerande. På Tripnet har vi sett hur inkludering är en framgångsfaktor, och Nebes föreläsning gav mig nya idéer om hur vi kan fördjupa vårt inkluderings och hållbarhetsarbete ytterligare.

Varför älskar Tripnet unga entreprenörer?

Hos Tripnet ser vi det som en viktig del av vårt uppdrag att stödja unga entreprenörer. Det är inte bara för att främja innovation och kreativitet utan också för att investera i framtiden. Unga entreprenörer bringar nya perspektiv och idéer till bordet, och deras mod att utmana status quo är avgörande för att driva samhällsutvecklingen framåt. Genom att stödja Emax och liknande initiativ ser vi till att nästa generation av ledare har de resurser och nätverk de behöver för att lyckas.

Vi tror att entreprenörskap är en viktig drivkraft för ekonomisk tillväxt och samhällsförändring. Genom att ge unga entreprenörer verktyg och stöd skapar vi en grogrund för framtida innovationer som kan göra verklig skillnad. På Emax ser vi hur dessa unga visionärer får möjligheten att växa, nätverka och utveckla sina idéer i en miljö som uppmuntrar kreativitet och hållbarhet.

Fakta Emax – entreprenörskap till max

  • Grundades: Emax har anordnats sedan 2002.
  • Innehåll: Inspirationsföreläsningar, workshops, nätverksaktiviteter och Emax Challenge, där deltagare utvecklar affärsidéer kopplade till FN:s globala mål.
  • Utvärdering: 100% av deltagarna rekommenderar evenemanget och känner sig bättre rustade att navigera i entreprenörsvärlden efter Emax.
  • Platser: Emax 2024 hölls på Chalmers E-villages och YESBOX i Göteborg.
  • Deltagare: 85 unga entreprenörer från 17 av Sveriges 21 regioner deltog. Kvinnoandelen var 45%, och cirka 25% hade utländsk bakgrund.
  • Resultat: Emax fick ett helhetsbetyg på 5,5/6 från deltagarna, vilket bekräftar dess värde och betydelse i det svenska entreprenöriella ekosystemet.

Engagemang för entreprenörskap och innovation

Genom att vara en del av Emax stärker vi inte bara vårt engagemang för hållbarhet och innovation utan också vår övertygelse om att unga människors idéer och ambitioner är nyckeln till en bättre framtid. Vi ser fram emot att fortsätta stödja och engagera oss i Emax initiativ och att se hur dessa ungdomars idéer fortsätter att förändra världen.

Och som alltid när man hänger med unga entreprenörer skapades det massor med energi och framtidshopp.

Blir du nyfiken och vill veta mer om oss?

Vi på Tripnet är tillräckligt stora för att alltid ligga i framkant, samtidigt som vi inte är större än att vi har en unik relation till varje kund.