TABLETOP-KATASTROFÖVNINGAR

Med Tripnets Tabletop-katastrofövningar kan du och ditt företag få öva på krissituationer för att veta vad ni ska göra om de faktiskt uppstår. Övningen ökar samarbetet, beredskapen och tryggheten.

Simulerad krishantering för ökad beredskap och säkerhet

Med Tripnets Tabletop-katastrofövningar kan ni upptäcka och hantera risker innan de blir kostsamma problem, vilket skyddar både er verksamhet och ert rykte. Genom att förbättra era beredskapsplaner sparar ni tid och kan agera snabbare i en krissituation, samtidigt som samarbetet inom teamet stärks. Detta skapar inte bara trygghet och samsyn internt, utan bygger även förtroende hos era kunder. Våra övningar skräddarsys efter era behov för att säkerställa maximal relevans och flexibilitet, och med uppföljning hjälper vi er att alltid vara förberedda på framtida utmaningar.

Varför Tabletop-katastrofövningar?

I en tid där cyberattacker och andra IT-incidenter utgör ett ständigt hot, är förberedelse nyckeln till framgång. Med våra Tabletop-övningar får ni möjligheten att simulera olika typer av krisscenarier. Ni och era medarbetare får praktisk erfarenhet av hur ni ska agera under press, kommunicera effektivt och fatta snabba, välgrundade beslut när det behövs som mest.

Hur fungerar Tabletop-övningarna?

  1. Planering och anpassning
    Varje övning är unikt utformad för att möta just ert företags specifika behov. Tillsammans med er gör vi en genomgång av er verksamhet och era potentiella hotbilder för att säkerställa att övningen blir så relevant och givande som möjligt. Vi går igenom scenarion som kan baseras på verkliga risker, tidigare incidenter eller potentiella hot mot er bransch.
  2. Simulering av krisscenario
    I en lugn och trygg miljö får ni sedan delta i en simulerad krishantering. Övningen leds av våra erfarna säkerhetsexperter som guidar er genom scenariot. Ni får möjlighet att identifiera och hantera olika typer av problem, från tekniska fel till kommunikationsutmaningar, samtidigt som ni lär er hur ni ska agera om en verklig kris skulle inträffa.
  3. Uppföljning och utvärdering
    Efter övningen sammanställer vi resultatet och identifierade förbättringsområden i en detaljerad rapport. Ni får konkreta förslag på åtgärder för att stärka er beredskap, och vi går igenom lärdomarna tillsammans. Vårt mål är att ni ska känna er tryggare, mer förberedda och med en tydligare plan för hur ni ska hantera framtida incidenter.

Roller och ansvar under övningen

  1. Övningsledare: Leder övningen, förklarar scenarion och guidar deltagarna genom alla moment.
  2. Observatör: Dokumenterar alla viktiga insikter, beslut och identifierade risker som lyfts under övningen.
  3. Deltagare från ert företag och Tripnet: Deltagarna tränas i att hantera sina specifika roller och ansvar under en incident. Det är ett samarbete där alla inblandade parter får öva på att samordna sina insatser för att hantera en kris.

Fördelar med våra Tabletop-katastrofövningar:

  • Förebygg och åtgärda sårbarheter – Minska kostnader och förbättra säkerheten:
    Genom att öva på potentiella risker innan de leder till faktiska incidenter, hjälper våra Tabletop-övningar er att undvika kostsamma driftstopp och dataintrång. Det innebär inte bara besparingar i både tid och resurser, utan även ett skydd för företagets intäkter och rykte.
  • Effektiva beredskapsplaner – Spara tid och öka tryggheten:
    Med välförberedda och optimerade krishanteringsplaner minimeras tiden det tar att agera vid en incident. Övningarna ger er en klar och strukturerad handlingsplan, vilket innebär snabbare insatser och färre konsekvenser vid en eventuell kris. Det skapar dessutom en känsla av trygghet, både inom företaget och gentemot kunder.
  • Förbättrat samarbete och kommunikation – Tydlighet och kontroll:
    Genom att öva på roller och ansvar inom teamet skapas en tydligare bild av hur samarbetet fungerar under en kris. Resultatet blir en enklare och mer effektiv hantering av krissituationer, där ni har full kontroll över processen och kan agera med förtroende.
  • Ökad trygghet och förtroende – Säkerhet och trovärdighet:
    När ni aktivt arbetar med att förbereda er för kriser visar ni både medarbetare och kunder att ni tar säkerhet och beredskap på allvar. Det stärker inte bara förtroendet internt, utan höjer även företagets trovärdighet och status gentemot externa intressenter.
  • Anpassade övningar – Flexibilitet och valfrihet:
    Vi anpassar varje övning efter era specifika behov och utmaningar. Detta ger er möjligheten att fokusera på just de scenarier och hotbilder som är mest relevanta för er verksamhet. Ni får därmed full flexibilitet och valfrihet att utforma övningarna utifrån era egna prioriteringar.
  • Löpande förbättring och uppföljning – Hållbarhet och kontroll:
    Efter varje övning följer vi upp med konkreta åtgärdsförslag som hjälper er att ständigt förbättra er krisberedskap. Denna kontinuerliga utveckling säkerställer att ni alltid är väl förberedda för framtida utmaningar, samtidigt som ni behåller full kontroll över ert säkerhetsarbete.

Scenarion och händelseförlopp

Varje Tabletop-övning utgår från ett eller flera realistiska scenarion som är anpassade till er verksamhet. Dessa scenarion kan inkludera allt från cyberattacker till andra typer av katastrofer som kan påverka ert företag. Målet är att skapa en realistisk och lärorik situation där alla deltagare får uppleva hur det är att agera under press.

Ett stärkt samarbete och nya insikter

Efter varje övning lämnar deltagarna med värdefulla insikter och en tydligare bild av hur de kan förbättra sin beredskap. Vi hjälper er att stärka era interna rutiner och att förbättra kommunikationen både inom företaget och med oss på Tripnet, vilket skapar en mer förberedd och medveten organisation, om krisen skulle bli verklighet.

 

Vi träffas gärna och berättar mer

Telefonnummer, e-postadresser och kartor.

Våra senaste artiklar

Framtidsspaning – vilka trender ser vi?

Hur kommer framtiden att se ut inom IT-världen oc...

Skyddade god informationssäkerhet mot CrowdStrike-incidenten?

Tack vare god informationssäkerhet och en gnutta ...

NIS2-direktivet – vänta inte!

Under Tripnets kunskapsfrukost på skärtorsdagen ...