Tripnets backsprint utmanade

4 juni, 2019
Trailvarvet – vilken magisk kväll det blev, igen! Vi på Tripnet är med som huvudpartner till detta fantastiska lopp för fjärde året i rad och det är verkligen en av årets höjdpunkter. I år var banan lite extra utmanande, och vi fick se imponerande insatser av både löpare och de som valde promenad.

Nytt för i år var vår alldeles egen tävling, Tripnet Backsprint – ett riktigt eldprov som efter halva loppet sätter löparna på prov. En backe på 180 meter och med en stigning på 10 höjdmeter, skulle klaras av på snabbast möjliga tid. Vinnaren fick, förutom den fantastiska äran, fina priser i form av bland annat presentkort på Boozt och Team Nordic Trail, samt en startplats till nästa års Trailvarv.

De knappt 1000 deltagarna i loppet, som har sin start- och målgång vid Björngårdsvillan i Slottsskogen, bjöds på alldeles underbart löpväder. Strålande sol och en termometer som visare omkring 14 grader. Förutom den tuffa terrängbanan på knappt 11,5 kilometer finns också en kortare promenadsträcka på 8 kilometer för den som vill ta det lite lugnare. Trailvarvet går i kuperad terräng och skiftande natur på vägar, stigar och grusvägar – förbi sjöar, berg och dalar. Bara 20 % av banan är asfalt, resten är förlagd på grus- eller skogsstigar. Joel på Nordic Trail hade i år dessutom dragit om banan så att den var ännu mer kuperad, med utmanande stigar och delvis ganska kraftigt lutande stenpartier att ta sig upp för. Snabbast att genomföra loppet i år var Karin Nilsson (51.22) i damklassen och på herrsidan segrade Heino Ollin (44.58).

Josef pigg i spåret

Tripnets Josef Wold valde den tuffa löpsträckan och löste loppet på precis över 50 minuter, imponerande! Men – trots den tuffare banläggningen, tyckte han att loppet
gick bra.
– Det var nog tuffare förra året faktiskt. Men det kanske har med vädret att göra. Då var det hela 28 grader varmt ute, så kanske att den kyligare temperaturen idag underlättade”, berättade Josef i Tripnets partnertält när han pustade ut efter loppet.

Tripnet bjuder varje år in både medarbetare, familjer, kunder och partners att delta i loppet. Något vi kommer fortsätta med, minst tre år till. Vi har nämligen förlängt avtalet med Göteborgsvarvet och brinner verkligen för att stödja detta fantastiska arrangemang.
– I år har vi fått med extra många deltagare också, runt 30 fler än vi brukar vara, vilket är väldigt kul. Jag älskar det här loppet eftersom verkligen alla kan vara med. Vill man ta det lugnt och njuta av naturen i Änggårdsbergen och Botaniska finns det möjlighet till det, och vill man utmana sig lite extra är den tuffa löpbanan på över en mil perfekt, berättade Ulf Persson när han nöjt samlade ihop alla prylar i sponsortältet och de sista motionärerna börjat gå hem.

Tufft i sprintbacken

Backsprinten, årets nyhet och som vi dessutom är stolt sponsor till, blev en succé.
– Jag förstår att det var en tuff utmaning, men också riktigt kul. Jag delade ut pris på scenen till vinnarna som löste den otroliga utmaningen snabbast. Det blir definitivt en repris på detta nästa år, det vågar jag lova, sa Ulf.
Det syntes tydligt vilka som var sugna på att ta med priset. Det var stundtals rejäla fighter som utspelade sig upp mot toppen av backen. Men det fanns två personer som ingen annan rådde på, Cecilia Lyche i damklassen och Felix Schleifstein i herrklassen kutade snabbast av de alla och fick nog en rejäl portion mjölksyra på kuppen… hädanefter kan de båda titulera sig som Trailvarvets Backspecialist.

Vi summerar Trailvarvet 2019 med att ge Göteborgsvarvet som arrangör högsta betyg och ser fram emot nästa år då vi kör igen. Vilka är på?

Hör gärna av dig!

Telefonnummer, e-postadresser och kartor.

Våra senaste artiklar

Ansvarstagande är ett måste

”Ett företag kan faktiskt inte känna ansva...

Engagemang med många syften

Techsektorn larmar om kompetensbrist. Ungdomsarbet...