The Tripnet Story – Tripnet firar 30 år av innovation

16 februari, 2025

För att fira 30 år av Tripnet var det dags att ta oss tillbaka till platsen där allt började – Hindås! Vi spenderade dagen på nyöppnade Hjortviken Country Club, med en god lunch och pool club ända fram till kvällen.

Reflektion från Ulf

Vänner, vi är ju alla vänner! Jag skulle vilja dela med mig av hur vi på Tripnet firade vårt 30-årsjubileum. Vi tror att det är viktigt att fira framgång. Det kan vara allt från fika när man tagit en affär, slutfört en revision eller firar jubileum.

Vi skålar, vi skålar i champagne och coca-cola. Vi njuter av vår framgång. Embryot till vårt företag uppstod på Hindås i slutet av 80-talet. Nu återvänder hela gänget, alla vänner, till ett nyöppnat Hjortviken Country Club på Hindås. Vi firar med lunch utan slut, poolclub och njuter av nya vindar i den friska och stärkande luften på denna klassiska vintersportort.

Vi känner nya vindar
Springer så fort vi kan
Det är just nu vi lever
Det är så som jag vill fira det med dig

Vi bygger nya broar
Tar tusen kliv och vi
Ska alltid va i täten
Det är så som jag vill fira det med dig
Fira med dig

Stort tack till:
Bettys Chocolat, Betty Holmlund för de handgjorda jubileumspralinerna! Hjortviken, Kent Johansson och Cassedy Suksai för en fantastisk upplevelse!
Emil Gullhamn och Sebastian Hallifax, musiken vi skrev för 25-årsjubileumet är fortfarande grym! Tack alla som hjälpt oss skapa en sådan magi! Och framför allt, tack alla mina älskade kollegor!

/Ulf Persson

Ulf vid kaffemaskinen.
Ulf vid kaffemaskinen.

Pingis och nördpussel

Det var fredagen den 31 januari vid lunchtid när alla Tripnetare möttes på Hjortviken för en så kallas LUS, lunch utan slut. Trots det kalla vädret låg en förväntansfull och festlig stämning i luften. Alla fick varsitt armband som man kunde visa upp i baren. Innan det var dags för lunch passade flera personer på att spela pingis. Något tystare än vid pingisbordet var det vid soffgrupperna. Jag undrade varför och vände mig om och såg att alla satt med Ulfs mer eller mindre omöjliga 3D-printade pussel, de är ju trots allt nördar.

- Kul med hjärnknycklande pusselövning, att se alla kämpa med det där pusslet såg väldigt kul ut, vilken prestige det blev att lösa det! säger Robert.

Pingisbord fanns det!
Pingisbord fanns det!
Gänget löser pussel.
Gänget löser pussel.
Svåra pussel...
Svåra pussel...

Födelsedagstårta i nytt format

Efter en stund tog vi alla plats på The Club Room, restaurangen där vi skulle äta lunch. Där serverades det ryggbiff samt fisk eller vegetariskt för de som ville. Efter lunchen kom Ulf med dagens stora överraskning, specialdesignade jubileumspraliner från Betty’s Chocolat. Smakerna crispy salted caramel och jordgubbstårta täcktes av blå choklad och handmålade motiv, bland annat Tripnets karaktäristiska "t". Pralinerna gick åt fort, och var verkligen så goda. Tänk att kunna äta födelsedagstårtan till kaffet i pralinform!

Efter en god lunch.
Efter en god lunch.
Tack till Betty's Chocolat!
Tack till Betty's Chocolat!
30-årspraliner.
30-årspraliner.

Från millenniebuggen till Lady Gaga

Sedan drog vi oss vidare till pool cluben, där vi påbörjade ett 30-årsquiz som bestod av en eller flera frågor per år sedan 1995 när Tripnet föddes. Då var inte ens jag, quizledare för dagen, född. Med varsin drink i handen satt lagen och svarade på frågor om allt från millenniebuggen till Lady Gaga. Det fanns vissa problem att höra mig, och mina musikfrågor, över stämningsmusiken som redan spelades, men alla kämpade på ändå och vi tog oss igenom hälften av frågorna. Det blev trots allt uppskattat.

Det var roligt att köra quiz och jag gillade att det fanns en knapp som man kunde beställa service och drinkar, det borde vi också ha på kontoret, säger Robert med ett skratt.

Gänget kör quiz.
Gänget kör quiz.
Ulf Persson och Martin Dohmen skålar!
Ulf Persson och Martin Dohmen skålar!

Pool Club, drinkar och Kaj serverar bubbel

Efter att ha bestämt att quizet skulle avslutas senare, bytte de flesta om till badkläder och vi begav oss in till poolen. Där hade flera solsängar reserverats åt oss. Nya drinkar beställdes i baren och medan vissa tog med drinken ner i poolen höll andra sig på land. Jag själv fick be om en alkoholfri drink. Någon var ju tvungen att köra hem bilen den långa sträckan, ca en kilometer, senare på kvällen. Det är fantastiskt lyxigt att ha så nära till en pool club numera. Enligt Marcus var det avslappnade pratet höjdpunkten för dagen. Även i poolen kunde den varma stämningen dokumenteras, tur att Ulfs telefon är vattentät. Han har den till och med i fickan under vattnet när han badar, vilket flera personer inklusive jag tyckte var lite roligt.

När bubblet tog slut i glasen ville tjejerna inte resa sig upp ur poolen och hämta flaskan för påfyllning. Tur då att Tripnet har ett journummer man kan ringa, där Kaj som satt på land precis bredvid bubblet är den som svarar. Det måste ju ändå räknas som en kris att ha slut på bubbel. Serviceinriktad som Kaj är kom han givetvis och fyllde på tjejernas glas.

- Det var komiskt när Ulf ringde Kaj på jouren och han serverade bubbel i poolen som den sanna serviceinriktade person han är, säger Marie.

Marcelo trivs bra i poolen.
Marcelo trivs bra i poolen.
Skratt och glädje!
Skratt och glädje!
Alla samlas i poolen!
Alla samlas i poolen!
Ulf är nöjd.
Ulf är nöjd.
Marcelo
Marcelo
Drinkar vid poolkanten.
Drinkar vid poolkanten.
Sangria avnjuts.
Sangria avnjuts.

Kallt i luften - varmt inombords

När man väl lämnade poolen kunde man gå runt i de mjuka badrockarna och tofflorna man fick låna. Det blev många samtal på solsängarna och sofforna, och innan vi visste ordet av hade det mörknat utanför de stora fönstren, volymen på musiken höjdes och discokulan sattes i gång. De flesta av oss höll oss inne hela tiden, men några tappra personer som inte var rädda för kylan i luften gav sig ut till den varma utepoolen. Ulf, Martin och Hanne var ute en lång stund, de ville inte gå in igen när de till och med blev erbjudna drinkar där ute.

Martin och Hanne njuter av värmen i poolen.
Martin och Hanne njuter av värmen i poolen.
Hanne i utepoolen.
Hanne i utepoolen.

Tapas vid poolen

När klockan närmade sig 19 begav sig många, inklusive jag, hem för att äta middag. Några tänkte kanske ett steg längre än vad vi gjorde, och beställde in tapas till pool cluben. De avslutade en fantastisk dag med nachos, sallader, melon, chark med mera.

Middagstapas!
Middagstapas!
Sallader och melon med parmaskinka.
Sallader och melon med parmaskinka.

Och vad hände med quizet?

Quizet vi aldrig hann klart med under dagen avslutades två veckor senare i ett förlängt firande på kontoret, där det bjöds på räkmacka. Vinnarna Robert, Eva, Hanne och Amanda fick då njuta av varsin ätbar guldmedalj av choklad, men de andra gick givetvis inte hem tomhänta utan fick varsin klubba som tröstpris. Dessutom fick alla varsin ask med några 30-årspraliner. Mina gick åt fort…

Grattis Tripnet!

30-årsfirandet var en riktig hit, vi skålade i champagne och njöt av vår framgång. Nu bygger vi nya broar, tar tusen kliv och vi ska alltid vara i täten. Det är så som vi vill fira det med dig.

Här under kan du se en musikvideo från dagen, som jag klippt ihop!

Fortsätt läsa – The Tripnet story!

Blir du nyfiken och vill veta mer om oss?

Vi på Tripnet är tillräckligt stora för att alltid ligga i framkant, samtidigt som vi inte är större än att vi har en unik relation till varje kund.

Våra senaste artiklar

Tripnets riskhanteringsresa

Riskhantering är ett oerhört viktigt ämne, och ...

Certifikat med kortare giltighet är bra – säkerhet möter automation.

Hemma kör jag Let’s Encrypt certifikat för...

AI har också fördomar

AI är något vi alla enkelt har tillgång till nu...