Magiskt vackert och rekordtufft terränglopp!

12 juni, 2018
Vilket härligt och svettigt(!) Trailvarv vi fick! Temperaturen nådde smått fantastiska 27 grader under den ljuva försommarkvällen i Göteborg - och årets bana var riktigt krävande.

På startlinjen vid Björngårdsvillan hade många löpar- och promenadsugna samlats för motion och en härlig stund i Änggårdsbergens natursköna omgivningar. Vi på Tripnet är stolt huvudsponsor till Trailvarvet för tredje året i rad och vi har även stöttat Göteborgsvarvet i tio år. Årets upplaga lockade rekordmånga deltagare och vi fick med oss många av våra kunder, medarbetare och nära och kära ut i den ljumma majkvällen. En av deltagarna var Kristian Gånge, IT-chef på MerxTeam som är kund till Tripnet. Kristian gav sig på den tuffaste utmaningen och sprang den 11,5 kilometer långa, kuperade sträckan. – Det här är uppladdningen inför Göteborgsvarvet. Jag ska springa på lördag också och jag är väldigt laddad för det här, det ska bli kul, berättade han inspirerat strax innan startskottet ljöd.

Ett lopp för alla

Trailvarvet erbjuder något för alla, och det är det som är så härligt. En promenadslinga på 8 km för den som vill hålla ett lugnare tempo och en stentuff trailbana på 11,5 kilometer för den som vill testa sina gränser. Bansträckningen för promenadsträckan gick från Slottsskogen, genom Änggårdsbergen, för att sedan slingra sig ner genom Botaniska trädgården i fullt blomstrande försommarskrud. Banan omslöts av prunkande rabatter, magiskt grönskande björkar och en ljuvlig syréndoft som spred sig omkring deltagarna.

Trailvarvet, som drar igång ”Varvetveckan”, bjöd i år på den tuffaste banläggningen hittills med ännu fler branta backar och smala stigar. Patrik Lindegårdh och Anna Närhi stod som segrare i loppets herr- respektive damklass, med de imponerande tiderna 46,29 och 50,11 minuter. Men för oss glada motionärer var det snarare gemenskapen och upplevelsen i sig och som var det viktigaste. Vi på Tripnet uppmanar våra medarbetare till motion och är glada att så många ville vara med, oavsett ålder och träningsvana. Några av oss hade dessutom med sig sina familjemedlemmar för en fin stund i naturen.

Svalkande och trevligt avslut

I vårt partnertält vid start- och målgången var det peppande uppladdning inför loppet, och efteråt pustade vi ut med svalkande dricka och korv med bröd. Och trevligt umgänge såklart. Trailvarvet är ett terränglopp som vi verkligen rekommenderar alla att vara med på. Känslan utmed loppet var smått euforisk. Överallt hördes glada hejarop, vilket verkligen stärkte i de mest krävande backarna. Nästa år kör vi igen och då är alla kunder och partners välkomna att haka på vårt gäng. Vi är redan laddade – hänger du på?