Datanõrdar runt Delsjön

12 februari, 2019
Som ännu ett led i vår friskvårdssatsning har vi skakat liv i ett gammalt beprövat hälsokoncept – gemensam motion efter jobbet.

– Det var jag och Katarina som lade fram förslaget om att börja igen. Lite egoistiskt då jag behöver grupptrycket för att komma till skott med träningen, skrattar Martin Dohmen.

Varje tisdagskväll samlas träningssugna Tripnet-anställda vid Bertilssons Stuga vid Lilla Delsjön för motion i spåret. En av dessa kvällar i slutet av september tog vi med oss fotograf för att föreviga vår träningsglädje. Förväntningarna var snålblåst, temperatur på runt 15 grader och fallande höstlöv.
Men oj så fel vi hade. Solen gassade, termometern visade på 22 grader vid 18-tiden och känslan av svensk högsommar infann sig nästan. Vädret fick oss på extra gott humör denna kväll, så vi kände oss starka nog att beta av varvet runt både Lilla och Stora Delsjön. Totalt avverkade vi nästan 1,2 mil denna ljuvliga höstkväll. Imponerande insatser av samtliga medarbetare. Åtta datanördar i ett motionsspår kan väl inte bli fel?

Fantastisk natur

Hastigheten varierade förstås något. Josef Wold satte till exempel ribban högt när han redan vid starten snabbt kutade iväg i spåret och lämnade oss andra bakom. Sedan såg vi inte röken av honom på hela rundan.
– Och så var vi bara sju datanördar kvar, skrattade Katarina Näslund och drog referenser till Agatha Christies bästsäljande bok ”And then there were none”.
– Det är superbra att vi satsar på dessa aktiviteter, både för oss rent hälsomässigt, men också socialt.
Att vi får mötas utanför kontorets väggar, det betyder mycket, menar Katarina.
Terrängen runt Delsjöarna är fantastisk. Kuperade partier med underbar utsikt och flacka tjärnområden med långa gångbroar. En härlig njutning för ögat att fokusera på när benen känns tunga.

Träning med mersmak

Efter ungefär halva loppet avvek Cai Bergman med förklaringen att han hade en tid att passa … Och så var vi bara sex envisa datanördar kvar i spåret. Kort därefter hördes skottsalvor i skogen och någon befarade lite skämtsamt:
– Och så var vi bara tre datanördar kvar.

När skymningen började falla tog vi oss i alla fall till slut i mål. Sex stolta datanördar som hållit ihop under den två timmar långa promenaden. Genomsvettiga, lite svajiga ben och skoskav på något håll, men stärkta av motionen och massor med mersmak inför kommande tisdagsträningar.

Tripnets friskvårdsfokus

Vi tror att idrott och föreningsliv är en viktig del i ett välmående samhälle och att även framgång i näringslivet är beroende av ett positivt idrottsliv.
Därför gör Tripnet följande satsningar:

TRAILVARVET & GÖTEBORGSVARVET:
Tripnet är sponsor och bjuder in kunder och partners att delta i loppen. Även personalen är med och springer.

IFK GÖTEBORG, GAIS OCH PIXBO INNEBANDY:
Tripnet är stolt partner till de lokala idrottsföreningarna.

TRIPNET CUP:
Årlig golftävling för kunder, partners och personal.

TISDAGSTRÄNINGAR:
Personalen samlas varje vecka för gemensam motion vid Delsjön.