Vi gillar

Vardagen på ett IT-företag karaktäriseras av logik, teknik, ekonomi och processer. För utomstående kan vår värld verka hård och rationell men när du lär känna killarna och tjejerna på Tripnet märker du snabbt att det bara är en del av sanningen. Sedan många år arbetar bolaget aktivt med att stötta olika projekt, som vi tycker är viktiga. Det handlar om att kunna hjälpa till där det verkligen gör skillnad, som att hjälpa barn som har det tufft.

Omtanke och värme

I samband med att vi fyllde 20 år startade vi Tripnets Jubileumsfond, till förmån för Majblomman, Mama Zebra och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Som IT-företag vill vi också ta ett större ansvar för att säkra en framtid inom vår bransch. Därför stöttar vi olika initiativ för att få barn och ungdomar att förstå och intressera sig för teknik och naturvetenskap.

Tripnets Jubileumsfond

2015 firade vi att vi fyllde 20 år som företag. Istället för att önska oss saker öppnade vi vår fond till förmån för Majblomman, Mama Zebra Memorial Fund och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Detta är organisationer som vi stöttat under flera år och som gör ett fantastiskt arbete. Tripnets Jubileumsfond lever vidare, även när jubileumsåret är slut. Vi kommer att fortsätta samla in bidrag till fonden och dela ut bidrag i olika former.

Mama Zebra Memorial Fund

Mama Zebra memorial fundAtt få arbeta med Mama Zebra, och se resultatet av fondens arbete med sjukvård och utbildning för barnen från Talek i Masai Mara och Nkosesia i Loita Hills, är ett privilegium. Fonden har byggt nya klassrum, internatbyggnader och håller på att bygga ett kök. Därefter kan vi glädja oss åt att tillsammans ha förverkligat den första internatskolan någonsin för barnen i massajland. Läs mer om vårt arbete med Mama Zebra.

Läs mer om Mama Zebra på www.mamazebra.com

Majblomman

Majblomman-2013För oss är det synnerligen viktigt att sponsra Majblomman och hjälpa dem att nå ut med sin information. Vi är många som sålt Majblommor som unga, men alla kommer inte ihåg att målet är att hjälpa barn som har det besvärligt på grund av sjukdom, funktionshinder eller sin sociala situation. Läs mer om vårt samarbete med Majblomman och när vi fick diplom av HM Drottning Silvia här.

Läs mer om majblomman på majblomman.se

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

DrSilvia-06-cmykVi är inte bara företagare, vi är också småbarnsföräldrar. För Göteborgsregionen och Sverige, är det viktigt med ett bra barnsjukhus. Vi tror på att glädje läker. Därför sponsrar vi Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Läs mer om vår senaste insats här.

Läs mer om Insamlingsstiftelsen på www.barnsjukhuset.nu

Ungdomar och teknik

För oss på Tripnet känns det viktigt och angelägenhet att få barn och ungdomar intresserade av teknik. Dels handlar det om att säkra en tillgång på framtida duktiga medarbetar men också om ett äkta samhällsengagemang. Det är oroande att intresset för de naturvetenskapliga ämnena i skolan sjunker men när vi möter barn och ungdomar på Universeum och i tävlingen Next Up, möts vi av ett inspirerande och hoppingivande engagemang och intresse. Det vill vi såklart stötta!

Universeum

00027_3p-300x225Universeum är Nordens mest besökta science center, som är beläget vid Korsvägen i Göteborg, granne med Liseberg och Tripnet. Mixen av teknik och natur på ett upplevelsebaserat och underhållande sätt väcker både nyfikenhet och upptäckarglädje. Målet är att fler ungdomar ska våga och vilja ta steget till utbildning och arbete inom dessa områden. Läs mer om vårt partnerskap med Universeum.

För mer information om Universeum se, www.universeum.se

Next Up

logga_nextup-150x150Next Up är en tävling där åttondeklassare får jobba tillsammans med ledande IT-företag och lösa verkliga problem. Syftet är att få killar och tjejer att intressera sig för IT-utbildningar. För oss på Tripnet är detta angeläget, vilket vi har skrivit om tidigare. Branschen har redan, här och nu, ett stort behov av kompetens och framförallt är bristen på tjejer talande. Ett engagemang i Next Up är därför en fantastisk möjlighet för oss att kunna inspirera och väcka nyfikenhet hos unga talanger, särskilt tjejer.

Idrott

Vi på Tripnet är övertygade om att idrott och föreningsliv är en viktig del i ett välmående samhälle och vi tror att framgång och tillväxt i näringslivet är beroende av ett positivt idrottsliv, som tillåts växa både på bredden och höjden. Därför vill vi vara med och skapa fler möjligheter och tillfällen för barn och ungdomar att idrotta, samtidigt som vi gärna ser att vi har en stark göteborgsk representation inom de stora idrotterna.

Elitidrott

sportsponsorTripnet är sponsorer till Frölunda Indians, IFK Göteborg, Pixbo och GAIS.

Bredd och ungdomsidrott

Vi har samarbetat Göteborgsvarvet sedan 2005 och är från och med 2015 stolt huvudpartner till Trailvarvet. Vi sponsrar även ett antal mindre idrottsklubbar med bred ungdomsverksamhet och lokal anknytning.

© 1995-2019 Tripnet AB, ansvarig utgivare Ulf Persson | Information om cookies | Personuppgiftspolicy