Mångfald – en framgångsfaktor

Det är människorna här på Tripnet som gör skillnaden!

Det är de som dagligen supportar våra kunder och hittar nya, kreativa lösningar som får företaget att fortsätta utvecklas. De är sanna hjältar i allas ögon.

om-tripnet

Utan nya sätt att tänka fastnar vi. Jag, liksom mina kollegor, är övertygad om att variation och bredd är en överlevnadsfaktor. Det handlar lika mycket om ålder som genus, etnicitet eller religiös tillhörighet. För egen del är jag säker på att en arbetsstyrka med stor variation och mångfald får företag att må bra och blomstra. Därför är jag väldigt glad över att dela min vardag med personer mellan 25 och 60 år, med polskt och grekiskt ursprung, en sydamerikan, en muslim från ett arabland och ett helt gäng svenskar med olika intressen, bakgrund och erfarenheter. Mångfaldsaspekten har aldrig varit någon medveten strategi från vår sida. Vi har helt enkelt anställt personer som passar bra in i vårt företag, som har hög kompetens och delar våra värderingar. Däremot är bristen på kvinnor uppenbar, såväl på Tripnet som i branschen. De måste bli fler, generellt inom IT-yrken och hemskt gärna hos oss.

Egentligen är det märkligt att inte fler företag blickar utanför sina egna referensramar. Att många väljer att nyanställa medarbetare som liknar dem själva är ett välkänt faktum. Om jag bara jobbade med personer som är precis som jag själv skulle jag gå miste om en massa kloka infallsvinklar, olika sätt att tänka och angripa problem.

Jag ser tydliga positiva effekter när olika kulturer och synsätt möts. I detta möte utvecklas jag som människa och bolaget som organisation. Forskningen visar entydigt att företag med bred mångfald klarar problemlösning, konflikter, nya utmaningar och omställningar bättre. Vi lär oss tolerans och respekt och blir mer kreativa. Det i sin tur bidrar givetvis till att skapa en skön företagskultur där människor trivs och som en positiv följd också förbättrad lönsamhet. Dessutom blir det så mycket roligare och mer givande att gå till jobbet varje dag.

ulf-signatur
Ulf Persson, VD
031-725 25 10, 0733-58 25 10 ulf.persson@tripnet.se

© 1995-2019 Tripnet AB, ansvarig utgivare Ulf Persson | Information om cookies | Personuppgiftspolicy