Internettjänster

Webbabonnemang

Tripnets webbabonnemang passar webbplatser och webbapplikationer som inte har behov av egna serversystem, men som ändå kräver en tjänst med god kapacitet och hög säkerhet. Webbabonnemangen levereras på Windows Server alternativt Linux. Driftsäkerheten är mycket hög och antalet kunder som delar på samma serverresurser är begränsat för att garantera god kapacitet till varje webbplats. Redundant Internetkapacitet, daglig backup samt drift och övervakning dygnet runt ingår i alla webbabonnemang.

Databasabonnemang

Ett databasabonnemang kan användas som alternativ till att installera en databas i den egna servermiljön eller som ett komplement till våra webbabonnemang. Vi erbjuder databasabonnemang för databaserna MS-SQL och MySQL. Tripnet ser till att den serverkapacitet som delas mellan flera kunder har hög prestanda och att antalet kunder som delar på samma serverresurser är begränsade. Allt för att ge varje databas tillgång till de resurser som krävs för optimal prestanda. Tripnet ansvarar för daglig backup av databaserna samt drift och övervakning dygnet runt.

Dedikerade e-postsystem

För kunder med större och mer krävande e-postsystem erbjuder vi drift av dedikerade e-postsystem. Det kan till exempel innebära dedikerade Exchange-servrar med koppling mot kundens interna AD via VPN eller hyrd förbindelse. Det ger en maximal driftsäkerhet kombinerat med en mycket smidig administration.

E-post

Tripnets e-posttjänst är en smidig lösning för de företag som önskar en komplett och säker e-postlösning. Tjänsten innehåller bland annat spam-filter, webmail, systemövervakning dygnet runt samt möjlighet att själv administrera adresser och konton.

Domäner

Tripnet samarbetar med Domaininfo för registrering och hantering av domän-namn. Befintliga kunder hjälper vi gärna med domänregistreringar. Övriga hänvisas direkt till Domaininfo. Självklart hanterar vi alla drifttjänster, inklusive våra kunders DNS.

© 1995-2018 Tripnet AB, ansvarig utgivare Ulf Persson | Information om cookies | Personuppgiftspolicy