Vi söker en Systemingenjör

Är du en okomplicerad IT-nörd med skarp hjärna? Älskar du problemlösning? Har du glimten i ögat? Då är det antagligen dig vi söker till vår tjänst som systemingenjör! Vi utlovar en värderingsstyrd arbetsplats som det är lätt att trivas på och en helhjärtad satsning på dig!

Din framtida arbetsgivare

Tripnet levererar modern IT-drift till kunder som prioriterar hög säkerhet och hög tillgänglighet. Tripnets kunder värdesätter personliga relationer, vill bli sedda, söker insiktsfulla råd och uppskattar vårt ansvarstagande. Tripnet har kontor och datacenter i Göteborg. Sedan starten 1995 har vi utvecklats till experter på såväl informations- och cybersäkerhet som avancerade driftslösningar. Läs mer på tripnet.se  

Du är en del av ett lika härligt som kompetent team på cirka tjugo medarbetare. Arbetsuppgifterna innebär att du kommer att jobba kontorstid på vårt kontor på Gårda.

Är vi på Tripnet din perfekta match?

Tripnet är ett värderingsstyrt, mångfaldsbaserat företag. Vi lever efter våra övertygelser om vad som är viktigt. Vi har på så sätt skapat ett härligt företagsklimat som är lätt att trivas i samt ett varumärke som vi är väldigt rädda om. Därför är dina värderingar minst lika viktiga som din kunskap och erfarenhet. Du ställer upp, lyssnar aktivt, ger och tar feedback, tar ansvar och agerar. Du värnar om att uppfylla dina åtaganden och håller vad du lovar! Du är stolt och modig i din utveckling, agerar professionellt, och är uppriktig. Det är lätt att ha med dig göra. För dig är det viktigt att kommunicera och dela information. Du är flexibel och okomplicerad – du krånglar inte till det i onödan.

Vi på Tripnet värdesätter en organisation byggd på mångfald och variation.

Vad erbjuder rollen?

Som systemingenjör är du en del av ett lika härligt som kompetent team på cirka tio systemingenjörer vilka ansvarar för våra kunder och våra tjänster – dygnet runt. Det innebär att du kommer att jobba tre-skift enligt ett rullande schema, måndag-fredag. En stor del av jobbet innebär kommunikation med våra kunder och hantering av de ärenden som uppstår vid installationer samt olika förebyggande arbeten i de tekniska miljöer som Tripnet driftar. Dessa är bland annat Windows & Linuxservrar, databaser, nätverk, brandväggar, lastbalansering, virtualisering, containers, säkerhetskopierings och lagringssystem samt automatisering kring dessa.    

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter är bland annat: 

 • Att ansvara för och arbeta med incident-, förändring- och supportärenden.  
 • Medverka och ta ansvar för system-, tjänst- och processförvaltning samt -utveckling.  
 • Att bidra till att vidareutveckla Tripnets starka kundrelationer.    

Vem är du?

Vi söker dig som är lösningsorienterad, självgående samt verkligen brinner för teknik och att för att lära och utvecklas. Du är ansvarstagande, analyserande och har god kommunikativ förmåga. Självklart finns dina trevliga och stöttande kollegor vid din sida för att lära och skapa möjlighet för dig att växa och utvecklas.   

Krav:    

 • Du gillar ordning och reda och har starkt kundfokus.    
 • Du har goda tekniska kunskaper. 
 • Du uppskattar problemlösning och har ett genuint teknikintresse.  
 • Du besitter god administrativ förmåga, är analytisk och kommunikativ.  
 • Du är lugn, systematisk och, framför allt, stresstålig.  
 • Du är affärsmässig och relationsskapande.   
 • Du behärskar flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Du har B-körkort.  

 Meriterande 

 • Kunskaper om informationssäkerhet och eller IT-säkerhet.  
 • Kunskaper kring ärendehanteringssystem. 
 • Vana av kunddialog kring Change Management (mycket meriterande).  
 • Arbetserfarenhet av incident-, förändring- och supportarbete.  

Om vår rekryterare – Team Effektiv

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos Tripnet.

Låter tjänsten intressant?

Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 25 maj 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Haroula Karasimou på haroula@effektiv.se.

Våra senaste artiklar

Engagemang med många syften

Techsektorn larmar om kompetensbrist. Ungdomsarbet...

En natt på Tripnet

Varför pratar vi inte mer öppet om informationss...